För franchisegivare

Byt karriär och starta eget i Luleå

som franchisetagare

Informationskväll i Luleå
Tis 16 maj 2017 kl 18-20

byt-karriar-och-starta-eget-21
byt-karriar-och-starta-eget-31
byt-karriar-och-starta-eget-41
byt-karriar-och-starta-eget1
 
Franchisetorgets informationskväll gör det enklare för dig att göra din granskning och samla den information som du behöver för att se om du passar som franchisetagare och framförallt vilken kedja/bransch som isåfall är den perfekta för just dig!

Vill du starta eget företag?

Då kan franchise vara något för dig! Det här är en informationskväll för dig som är intresserad av franchise! Det finns över 700 st franchisekedjor (franchisegivare) i Sverige, ca 33 000 franchisetagare som oms. 260 miljarder kr och sysselsätter över 138 000 människor. Källa: HUI och Svensk Franchise

Vad är franchise?

Det är ett färdigt affärskoncept med en redan testad fungerande affärsidé. Med ett sådant koncept kan du slippa gå igenom de svårigheter och misstag som så många nyföretagare tvingas gå igenom till följd av bristande erfarenhet. Ett koncept som kanske redan har ett välkänt varumärke med en väl inarbetad kundkrets. Detta är några av de fördelar som finns med franchising. Går du i tankarna att starta eget företag kanske franchise är något för dig! Franchise finns nästan i alla branscher som tex inom dagligvaruhandel, detaljhandel, hotel, restaurang, konsult, tjänsteföretag, mäklare, it, partihandel, reklam, transport, servicehandel, träning, hälsa, sällanköpsvarorhandel och mycket mer. Se exempel på franchisegivare, se filmklipp här!
Franchisegivare (FG) = Äger ett affärskoncept som de erbjuder andra att hyra för egen affärsverksamhet.
Franchisetagare (FT) = Som franchisetagare driver du ditt företag i ett eget bolag, men med stöd från franchisegivaren. Du hyr ett nyckelfärdigt och bevisat framgångsrikt affärskoncept där det finns instruktioner och löpande rådgivning för hur konceptet ska bedrivas för att bli framgångsrikt.

Informationskväll

Det här är en information- och inspirationskväll som under 2 timmar ska ge dig en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare. Under kvällen kommer vi bl.a. att prata om vilken support, stöd och utbildning man får som franchisetagare samt vilka avgifter man betalar. Vi presenterar exempel på franchisegivare som söker franchisetagare, ni får lyssna på en franchisetagare, inspireras, fika, nätverka och få tips och råd om man är intresserad av att starta eget som franchisetagare + mycket mer! Kostnadsfritt inkl fika

Presentationen öppnade franchise som ett möjligt alternativ för oss. Vi har gått i 'startaegetfunderingar' ett tag men aldrig ens funderat på franchise tidigare. Tack för en väl genomförd och mycket informativ kväll!!

16 maj kl 18 - 20

När: Tisdag 16 maj 2017 kl 18.00 - 20.00
Var:
 Scandic Luleå, Banvägen 3, 973 46 Luleå
Pris: Kostnadsfritt
För vem: Infokvällen är öppen för alla
Kontaktperson: Ramona Byrö, projektledare, 0733-755 990, ramona@franchisetorget.se
Platser kvar: Ja
Anmäl plats: Tryck på rosa knappen nedan

Antal bokade besökare 16 maj: 55 st
I Luleå samarbetar vi med Visit Luleå, Arbetsförmedlingen, Luleå Näringsliv, Nyföretagarcentrum Nord, Verksamt.se och PwC

Franchisegivare som ställer ut!

Här presenterar vi franchisegivare (max 6 st) som finns på plats under kvällen och som vill hitta en person som är intresserad av att bli franchisetagare i deras koncept. (Uppdateras kontinuerligt)

 

Samarbetspartner

Tillsammans med våra partners kan vi göra denna kvällen möjlig och du får värdefull information på plats!